Deze website maakt gebruik van cookies om u beter van dienst te zijn.

Nieuwsberichten

vind ik leuk

05/08/2012

Koffie smaakt beter op een schone parkeerplaats.

afbeelding_5

Op een schone parkeerplaats langs de snelweg smaakt de koffie lekkerder, rust men langer uit en is men geduldiger. Bovendien blijven automobilisten vier minuten langer op een schone parkeerplaats dan op een smerige. Dit zijn enkele conclusies uit een steekproef die de Stichting Nederland Schoon onder 1842 automobilisten heeft gehouden.

Tijdens twee verschillende testdagen per locatie, werd het effect van een schone en van een vuile parkeerplaats getest op de smaak van de koffie, de rusttijd en het geduld van de deelnemers.

Zwerfafval

Vanaf de snelweg werden automobilisten uitgenodigd om mee te doen aan de Koffietest, gehouden bij onder andere Haarrijn, Roevenpeel en Ruyven. Mensen kregen gratis koffie als ze een enquête invulden over hoe ze de smaak van de koffie vonden.

Per locatie waren er twee testdagen: één op een schone parkeerplaats en één waarbij de parkeerplaats expres was bevuild met zwerfafval. Wat de deelnemers niet wisten, was dat niet alleen de smaak van de koffie, maar ook hun geduld, opruimgedrag en rusttijd werden getest.

Langer schoon

Mensen blijken een schone parkeerplaats ook langer schoon te houden. Het afval werd vaker en beter opgeruimd en men liep sneller even om naar een lege afvalbak. Ook de waardering van de bezoeker is groter: een schone parkeerplaats werd gemiddeld met een 8 gewaardeerd, terwijl de vuile het met een 6 moest doen.

Zelfs de koffie smaakt net even beter op een schone parkeerplaats: daar scoorde de koffie een 8, tegenover een 7 op een vieze parkeerplaats.

Geduldiger

Uit de test blijkt ook dat mensen op een schone parkeerplaats geduldiger zijn. Tijdens het wachten op de koffie maakten deelnemers op een schone parkeerplaats vaker positieve opmerkingen. Daarnaast neemt men langer de tijd om van de koffie te genieten: van een schone parkeerplaats vertrokken automobilisten gemiddeld 4 minuten later.

bron:tankpro.nl

ZOEKEN
zoeken

TWEETS

GOOGLE ADS

 
pagina terug  pagina omhoog  pagina afdrukken