Deze website maakt gebruik van cookies om u beter van dienst te zijn.

Nieuwsberichten

vind ik leuk 1

11/08/2012

Aromatisch plastic maakt koffie lekkerder.

afbeelding_9

Speciale geurdeksels zorgen ervoor dat koffie voor onderweg niet langer naar plastic smaakt.

Per jaar worden ruim 100 miljard plastic deksels gebruikt op koffiebekers bij kiosken en stations. Hoewel koffie op deze manier makkelijker mee te nemen is, wordt de smaak er vaak niet beter op. Mint Urban Technologies, een bedrijf in Hong Kong, heeft daar een oplossing voor bedacht.

"Conventionele deksels blokkeren de aroma's die vrijkomen uit koffie", zegt Marc Miller van Mint. "Omdat 95 procent van smaak uit geur komt, gaat de authentieke koffiesmaak verloren." Met de speciale geurdeksels die Mint heeft ontwikkeld worden de geuren van koffie versterkt, in plaats van tegengehouden.

Door de dampen van hete koffie wordt het deksel verwarmd en komen de toegevoegde aroma's vrij. Bij gewone deksels wordt alleen het plastic verwarmd, wat een nare bijsmaak geeft. Dankzij een tweede laag vol geurstoffen wordt niet alleen de geur van plastic gemaskeerd, maar smaakt de koffie ook beter volgens Mint.

Bedrijven kunnen de deksels bestellen zonder logo's, maar er is ook de mogelijkheid om de deksels volledig naar wens te ontwerpen. De kosten zijn volgens Mint niet veel hoger dan voor conventionele deksels.

bron:nuzakelijk.nl

ZOEKEN
zoeken

TWEETS

GOOGLE ADS

 
pagina terug  pagina omhoog  pagina afdrukken